Ultima noapte a copilăriei, prima noapte cu copii

Ultima noapte a copilăriei, prima noapte cu copii

În toți anii în care am încercat să rămân gravidă, am tot auzit că după ce facem un copil, viața se cam termină. Viața ta de adult răsfățat, care are timp pentru mofturile lui, care mănâncă ce vrea el și când vrea el, care pleacă în concedii. Cel puțin partea asta, a concediilor, dispărea complet după apariția unui copil. În perioada de gravidă, mi se tot spunea să mă odihnesc și să profit de toate, că după jar mănânc.

Am observat că, la noi, la români, se pune accentul doar pe lucrurile negative. Un copil este un lucru pozitiv, mai ales când este dorit și așteptat de un car de ani. Ziua în care am rămas gravidă a fost cea mai frumoasă zi din viața mea, chiar dacă asta pare un clișseu. După 5 ani de încercări, din care 3 ani de vizite la medici, analize, ace și verificări constante, iar ultimul an plin de sute de injecții cu hormoni, a fi în sfârșit gravidă chiar era cel mai frumos lucru. Toate celelalte momente par neînsemnate.

În timpul sarcinii, singurul meu gând a fost că totul o să fie bine și că o să avem 2 băieței minunați. Acesta era gândul meu, însă lumea are o gură minunată, plină de sfaturi nedorite și de experiențe neplăcute.

Când am devenit mamă, în iunie, atât eu, cât și tăticul, am crezut că viața noastră de adulți s-a încheiat; că am ajuns la sfârșitul perioadei de copii mari. Practic, ni se spusese că tocmai am trăit ultima noapte a copilăriei și am pășit în prima zi a vieții de adult.

Între timp, în acești aproape 3 ani de când suntem părinți de gemeni, am călătorit o grămadă cu copiii, mereu doar noi 2 cu copiii, niciodată singuri. De la 3 luni am început să plecăm cu ei, haihui, în lung și în lat, până a început pandemia și am plecat haihui doar prin țară. Vă pot spune că cei mici ne-au arătat cât de minunat e să călătorești cu copii, să le arăți locuri noi, să descoperim împreună orașe străine, fețe noi, oameni minunați, alți părinți sau bunici de gemeni, de peste mări și țări care te încurajează.

În timp, copiii ne-au arătat că oamenii mari ne mințeau. Datorită lor și prin ei, am primit amândoi șansa unei noi copilării. Suntem adulți, avem grijă de doi copii minunați și foarte des dăm în mintea copiilor.

Da, e greu cu doi copii mici. Însă e mai mult frumos decât greu. E frumos când zbori cu ei la 5 luni și te ajută un avion plin de oameni să ai un zbor plăcut. E frumos să te plimbi cu ei pentru prima oară pe nisip la 11 luni, să vezi că tălpile lor mici lasă urme în lume. E minunat să îi schimbi scutecul în parcare și să îi alăptezi într-un mare magazin de mobilă. E frumos să faci toate Revelioanele cu ei, să faci castele de nisip, să mănânci cu ei pe plajă struguri plini de firicele de nisip.

Copilăria asta, a doua, alături de copiii noștri este minunată. Nu ascultați la generația dinaintea noastră. Avem o lume minunată de descoperit alături de copiii noștri. O lume plină de nopți nedormite, de miros de lapte, de jucării, de zâmbete șirete aruncate străinilor, de râsete colorate alături de copii de toate națiile!

Copiii au nevoie de noi, de părinții care se transformă în copii. Săriți coarda! Construiți castele de nisip! Desenați curcubee pe asfalt! Îmbrăcați păpuși! Jucați-vă cu mașini! Mergeți desculți prin iarbă! Săriți prin bălți! Inventați povești alături de ei, cu prințese sau mașini, adormiți printre fluturi pe tărâmuri fermecate. Mâncați înghețată mai des sau ascundeți-vă împreună de tata, în joaca de-a pititea! Cântați în mașină cântecele colorate de la Dave și Ava, de la Baby Riki, sau Mickey Mouse. Vama Veche ați tot cântat, dați-le și lor o pauză.

Aici mamă veșnic obosită de 2 băieței minunați de aproape 3 ani! Veșnic obosită, mereu fericită, rareori machiată, cu părul ciufulit de cele mai multe ori, dar cu copii fericiți, mereu zâmbăreți, puși pe șotii, pe fugă și pe iubit. Eu vă spun să vă odihniți în sarcină, pentru că apoi vine a doua copilărie și trebuie să găsiți energie, să descoperiți o nouă lume!

Viața de familie e mult, dar mult mai frumoasă decât vă puteți imagina, iar viața cu copii este o șansă la a doua copilărie!

Așa că, atunci când vine ziua mult așteptată, ziua în care vei deveni mamă, să ai în minte că ai petrecut ultima noapte grea a femeii adult și ai pășit în prima zi minunată a copilăriei copilului tău.

Avem doar 18 veri cu ei! 18 primăveri! 18 ierni! Doar de 18 ori, vom avea ocazia să le spunem că e toamnă și să mergem să ne jucăm în frunze. Poate chiar mai puține..

Cu drag,

Lavi Mom / Twins MOM 🙂

Lasă un comentariu