Trusa de medicamente în concediu

Trusa de medicamente în concediu

Plecăm în vacanță. Planificarea bagajului este o nouă provocare de când avem 2 copii. În primul rând, pentru că ia timp, timp care a intrat la apă de când cu copii și timp care zboară pe măsură ce ei cresc. Apoi, sunt tot felul de lucruri la care nu te gândești că ți-ar trebui și te trezești în tot felul de situații în care trebuie să improvizezi.

Am vrut să îi învățăm pe cei mici călători, să aibă pasiunea noastră de a vedea lumea, sau cât de mult pot din ea. Așa că am plecat mereu cu ei. Și tot plecând cu ei, ne-am mărit trusa de medicamente. Copiii au sistemul imunitar în lucru, așa că se pot și se vor îmbolnăvi și în vacanțe. Și nu o fac ca să vă strice concediul. Și nici nu ar trebui să îl categorisiți drept stricat. S-a întâmplat să se îmbolnăvească, tot ce trebuie este să fiți alături de el/ei așa cum sunteți și acasă. Jobul de mamă oricum este un job 24 din 24, fără concedii plătite.

Cum gândesc acum, după 2 ani trusa de medicamente? Din vârful capului, până la degetul mic de la picior. Nu fac reclamă mărcilor, doar vă spun ce folosim noi.

Picături de ochi – în cazul în care îi intră ceva în ochi sau i se irită pleoapele (noi acum avem Optrex – picături revitalizante) și șervețele Iridium Baby.

Picături pentru nas – în caz de răceala. Aici avem mai multe variante:

 • spray Marimer sau Humex cu sare de mare ca să desfundăm năsucul (merg de la 0 luni);
 • picături Maxitrol (am folosit de la 3 luni);
 • picături Colargol (foloseam de la 3 luni);
 • ulei Hapciu (ne ajută să ne desfundăm);
 • spray Pivalone;
 • ser fiziologic;

Picături urechi – dacă mergeți la mare sau la bazin, e mai bine să le aveți după voi:

 • Boramid – pentru curățare ureche înainte de a pune tratament;
 • Otis – T – merge și la adulți;
 • Betabioptal – sunt picături oftamice cu o doză mică de antibiotic ce acționează local și tratează otitele;
 • Soluție auriculară – picături cu doză mică de antibiotic ce acționează local, tratament pentru otite.

Pentru dureri măsele – Algin sau Nurofen sau Panadol.

Pentru gât – spray Tantum Verde – doar dacă ne doare în gât;

Pentru alergii – cum ei au fond alergic, mereu avem Aerius după noi.

Pentru răceli – pe lângă picăturile de nas de mai sus:

 • Vaporub – mi se pare mană cerească: desfundă copilul, îl ajută să doarmă liniștit și și transpiră de la el;
 • Paracetamol supozitoare;
 • Panadol sirop;
 • Nurofen supozitoare;
 • Ketof – pentru cazuri de răceli grele;
 • ACC Junior – dacă avem mucozități multe.

Pentru burtică:

 • supozitoare cu glicerină – dacă ne constipăm;
 • Smecta și Tasectan – dacă vomităm sau diaree;
 • soluție rehidratare – acum avem Sun-Lyte, dar știu că există și de la Hipp;
 • Linex baby – ca să restabilim flora intestinală.

Pentru curuleț – am avut iritații urâte și foarte urâte de la măsele (avem un articol pe blog despre cremele necesare tratării unui eritem fesier), așa că mereu avem măcar 2 creme după noi și pudră.

Pentru picioare – lovituri, julituri, înțepături insecte:

 • apă oxigenată;
 • fașe sterile;
 • plasturi
 • Baneocin cremă și pudră.

Nu sunt adepta antibioticului. Rolul lui este altul decât cel de a fi dat la o răceală ușoară sau la gripele sezoniere. Cred cu tărie că antibioticul trebuie dat rar și doar la recomandarea medicului. Nu iau niciodată antibiotic după mine în vacanță.

Trusa pentru adulți conține câteva pastile: Aspirină, Paracetamol, Dicarbocalm, Dulcolax, Eubiotic, Furalizadon.

Să vă povestesc și din peripețiile noastre.

La 5 luni am plecat cu ei la Milano, un weekend prelungit. Nici nu ne-a trecut prin minte că pot păți ceva. Doar că, au răcit. O răceală ușoară, banală, nimic grav. Nu aveam nici un medicament după noi, pentru că eram părinți pentru prima dată care habar nu aveau. Aveam după noi un încălzitor de apă, așa că noaptea ne trezeam des și fierbeam apă, puneam sare multă și așa reușeau să respire. De la farmacie ne-au dat doar paracetamol și spray nazal cu sare. o noapte a fost mai greu. A doua zi ne-am plimbat peste tot cu ei. Au dormit grămadă în cărucior, au păpat lapte, a doua noapte au dormit mai bine și a treia zi erau vindecați. Apa cu sare este magică pentru noi. De fiecare dată când au mucișori facem băi calde cu sare și aburul acela ne desfundă și ne ajută să scoatem toți mucișorii. Ne-am întors acasă sănătoși tun, plimbați, noi relaxați.

În poză eram după prima noapte de răceală: noi nedormiți, ei înfundați. Ne-am plimbat prin oraș, ei au băut lăptic cald, noi am băut vin fiert. Ei au dormit în căruț, noi am mâncat liniștiți. Seara ne-am întors la hotel.

La 1 an jumate, de Revelion, la Viena. Deja plimbările ne intraseră în sânge. Aveam medicamente după noi. Dar nu pentru stomac. Am fost la locuri de joacă, afară și în interior, ne-am jucat cu alți copii, am mai lins o piatră, un leagăn, orice. Eh, în a treia zi a început Sasha să vomite, în mall. Am încercat cu covrigi, cu piure morcov, piure măr. Tot voma. în a doua parte a zilei, a început și Patrick. Iar la finalul zilei, și eu, tot în mall. Era clar! Virus la stomac. Am avut doar Smecta. Ne-am tratat cu ceai de mentă, ceai de mușețel, Smecta și apă. Am păpat banane și covrigi, am reușit și cartofiori. Problema era că nu știam că trebuie să oprim laptele și să le dăm lapte fără lactoză. Când am aflat asta, de a doua zi au început să își revină. Doar o zi am stat în casă, în rest, am ieșit la plimbare. Aerul rece ne făcea bine.

În poză, sunt înainte de a vomita eu, după ce vomitase Sasha și îl schimbasem.

Nu zic să nu vă panicați. Cred că ne vom speria toată viața când îi vom vedea că le e rău. Însă trebuie să fim raționale, să gândim la rece, să ne încredem în simțul nostru. Noi, mamele, simțim când ceva nu e în regulă cu cei mici. Citim semnele când nu se simt bine, când îi doare stomacul, când îi jenează ceva, încă de la naștere.

Răcelile ușoare ajută la formarea imunității. Răcelile ușoare trebuie tratate ca atare, doar cu ceaiuri, hidratare, paracetamol, băi calde și frecții.

Imunitatea este însușirea organismului vegetal, animal și uman de a opune rezistență în fața activității microbilor și a substanțelor toxice, cu alte cuvinte, capacitatea lui de a-și păstra sănătatea și vigurozitatea.

Wikipedia

Concediile, plecările de acasă sunt un motiv de bucurie și relaxare. Dacă aveți după voi medicamente pentru o paletă largă de boli, puteți gestiona și în concediu micile necazuri.

Voi ce luați după voi?

Vă îmbrățișez cu drag,

Lavi Mom

Photo cover by Volodymyr Hryshchenko on Unsplash

Lasă un comentariu