Trei rețete, multe vitamine (toate rețetele sunt potrivite pentru bebeluși)

Trei rețete, multe vitamine (toate rețetele sunt potrivite pentru bebeluși)

…deci da.. e clar că îmi place să mă laud cu ce mai fac prin bucătărie și să intru pe tarlaua Laviniei. Dar tot nu mă pricep să scriu retețe așa ca la carte, însă la laudat… ohooo.. păi asta îmi iese. Și în poze chiar 😁, adică cu dovadă.

Supă cremă de cartofi și mult usturoi

Cu tot ce mai aveam prin casă (înainte de aprovizionarea săptămânală) am făcut o supă cremă de cartofi copți cu usturoi. Am pus la copt cartofii albi și o jumatate de cartof dulce (atât mai aveam) plus o ceapă, stropite desigur cu ulei de măsline. Intenționam să le condimentez cu puțin oregano dar… am uitat. Cât s-au copt am făcut la abur un morcov, un păstârnac și usturoi. Între timp îmi sosiseră produsele de la Biomarket, iar pentru că în coș aveam și usturoi verde am rupt câteva cozi (o mână așa) și împreună cu legumele de la abur și din cuptor le-am trecut prin blender. Pe urmă le-am pus pe toate într-o oală pe foc și am adăugat puțin lapte, cam 100 grame, și o lingură de smântână, apoi am lăsat-o să dea un clocot. Am stins focul i-am luat o porție împărătesei, iar în restul am pus sare după gust, restul fiind dedicat burților lui tati și mami. Noi, adulții, am servit-o cu parmigiano ras și crutoane din colțul de parmigiano care rămăsese. Dragoș a lins farfuria, ceea ce spune multe.. și anume că a fost chiar foarte bună (pentru că el extrem de rar mănâncă supe creme).

La cuptor… până au fost gata 😁 adică bine rumenite și ușor de pătruns cu furculița
La abur am pus un morcov, un păstârnac și usturoi
Porția lui mami

Milkshake de banane+ căpșuni plus o limonadă bebelușească

Am luat trei mini-banane și un pumn de căpșune și le-am trecut prin blender, apoi am adăugat cam 100 g de lapte (fiert anterior). Copila mea s-a delectat cu rezultatul din imagine..

Milkshake pentru împărăteasă

De abia aștept să apară căpșuni la Biomarket, pentru că știu că sunt din producții autohtone nu din import.

Pentru limonadă am folosit un mango copt blenduit bine, am stors trei lămâi și am pus apă (Bucovina) până aproape s-a umplut vasul de blender și sirop de agave după gust. Am lăsat-o puțin la rece, apoi a fost apreciată de toată familia, în special că am servit-o după o friptură la cuptor de pui cu usturoi.

Ingredientele…
Rezultatul 😁

Vă reamintesc că de aici (BioMarket) puteți comanda fructe, legume, flori, carne, brânză, ouă… toate de la producători locali.

Să fim cu bine, să fie sens ❤️

LauraMom

Lasă un comentariu