Știi că te iubește?

Știi că te iubește?

Semne că bebelușul tău te iubește:

Îți recunoaște mirosul – dacă ai pune un bebeluș să aleagă între un parfum scump și mirosul mamei, cel cu aromă de lapte, el ar alege de fiecare dată tricoul tău cu pete de lapte. Chiar și un bebelus de o săptămână este capabil să recunoască mirosul mamei. Pentru el, nimic nu miroase mai dulce și mai bine.

Te vrea mereu lângă el – nici un bebeluș nu va fi încântat să fie luat de lângă mama și lăsat cu altcineva. Se va încrunta, se va întrista, va plânge când tu pleci din cameră și va zâmbi când te va simți din nou aproape. Ce semn mai clar că te iubeste?

Se uită in ochii tăi – Nou născuții adoră să observe fețele din jurul tău, iar fața ta e favorita lor. Acea privire lungă în ochii tăi este, de fapt, un instinct de supraviețuire ce are ca scop să atragă dragostea și atenția mamei. Dar tot atunci, când se uită în ochii tăi, realizează cât de importantă ești tu pentru el.

Îți zâmbește – cred că toate am fost vrăjite de primul zâmbet al copilului. E modul lui de a ne spune că ne iubește.

Vorbește cu tine – acele gângureli minunate, pe care ți le adresează tie, mamei lui, sunt o modalitate de a îți arăta că ține la tine, că te iubește, că știe că tu ai grijă mereu de el.

Te folosește ca și scut – să nu fii surprinsă când bebelușul tău își va îngropa fața la pieptul tău, te va lua în brațe când cineva străin se va apropia. Anxietatea față de străini este o fază normală sși faptul că vine la tine este un semn clar că știe că tu îl vei proteja, că are încredere că îl vei ține în siguranță

Iubește-l cu toata ființa ta, mom, pentru că și el te iubește cu toate simțurile lui.

Cu drag,

Lavi Mom

Photo by Jonathan Borba on Unsplash

Lasă un comentariu