Șezi în bine

Șezi în bine

Am crescut făr’ să cunosc foame, am aflat-o mai târziu, dar asta e altă poveste. Am crescut și prin zile în care tot ce se găsea prin frigider mi-a fost pus mie în farfurie, iar mama și tata mă încurajau “mâncă tu că nouă nu ne e fome”. Mulțumesc mamă, fii în pace tată.

Sunt fericită, stau în casa mea, la masa mea, și nu mă frământ noaptea cu grija pâinii zilei de mâine. Sunt o norocoasă. Și binecuvântată.

“Sunt zile în care îi dau copilului doar pâine și iaurt”, mi-a scris ieri o mamă. O femeie care azi nu mai crede nici în noroc, nici în binecuvântări. Și nu e drept. Binele există. În mine, în tine, tot, toate…toți suntem conectați. Una suntem. Norocul și binecuvântările se dăruiesc, pentru că la fel ca iubirea nu se risipesc… ci cresc, se înmulțesc.

Propun să ne adunăm și să înmulțim binele în lumea asta, lumea noastră.

Șezi în bine, în binele din tine, stai cu tine, respiră profund de trei ori, bucură-te de farfuria plină care ai golit-o cu poftă la ultima masă. A fost bun, nu? Fac și eu ce-ți spun ție să faci!

Respiră… inspiră profund pe nas, expiră profund pe gură. Încă o dată, și încă o dată..

Și acum, că ne-am adunat, hai să înmulțim. Să umplem farfurii, să dăruim noroc. E o binecuvântare! Cum? Simplu!

Poți?

Da, eu pot! Și tu poți! Sper, sunt eu naivă, dar nu atât încât să cred greșit că sunt singura binecuvântată.

Dar din dar… îi rai

Dăruiesc o parte din pasiunea mea, din clipele acelea în care nu există timp, decât munte și flori… bune de cules. Îți dăruiesc o cutie, plină de magie. Din munți. De aici, de la stânca sfântă a Bucegilor drepți. Cui o dau? Ție, da ție dragă mamă care nu mai crezi în noroc, ție, căreia azi ți-e greu să șezi în bine. Zâmbește un pic. Crede-mă. Binele vine…

Eu dau… tu, alt suflet care poți să șezi în bine dă și tu. Ia cutia aceasta, iar banii obținuți pe ea se vor duce către mama care se frământă acum pentru iaurtul de mâine.

O prietenă îmi spune că vrea și ea să dea noroc și binecuvântări, nu concepe să nu șeadă și ea în bine. Și uită-te la noi, două surori la masa rotundă. Înmulțim…

Două cutii magice pentru două mame ce așteaptă binele să vină! Magia ce o aduc cutiile astea e plămădită în pădurile Carpaților iubiți, de mâini de zână. Îți aduce miere din flori munte, leacuri dacice, dulcețuri făcute de bunici înțelepte, foc din cerul străbunilor…

Mai multe detalii în grupul Moms4Moms.

Să fim în bine!

Lasă un comentariu