Salată “orientată” pentru bebe + mami și tati

Salată “orientată” pentru bebe + mami și tati

….am făcut o salată din ouă roșii rămăse de la sărbătorile pascale, iar când i-am dat lui Dragoș să o guste mi-a spus că “hmm, e bună, seamănă cu salata orientată, ăăăă… orientală”. Și pentru că este o mâncare cam inventată așa pe loc, “orientându-ne” după ce mai avem prin frigider, cred că denumirea de “salată orientată” îi vine mănușă. Este potrivită și pentru bebeluși și pentru părinți, se face repede și e chiar gustoasă.

Vă spun ce ingrediente am folosit:

Pentru împărăteasa noastră de zece luni: avocado stropit cu lămâie, ceapă verde, busuioc verde, un gălbenuș de ou fiert- toate astea tăiate- și apoi am adăugat o lingură de iaurt de capră. Am amestecat ingredientele și gata 😁

Pentru mami+tati: avocado stropit cu lămâie, mai multă ceapă verde și busuioc verde, castraveciori murați, două felii (grosuțe) de cașcaval tăiate cubulețe, două ouă fierte tăiate+albușul rămas de la oul fiert din care am folosit gălbenușul pentru împărăteasă. Toate le-am tăiat și le-am condimentat cu sare, le-am mai stropit puțin cu lămâie și le-am legat cu restul de iaurt de capră. Având în vedere că am pus avocado, am preferat să nu mai adaug ulei.

Am tăiat avocado și l-am stropit cu lămâie
Am adăugat ceapă verde și busuioc
Pentru mami și tati am pus și castraveciori murați și cașcaval
Ouă fierte (pentru bebe doar gălbenuș) + iaurt de capră

Scumpei noastre copile i-am dat salata împreună cu niște mămăligă (salata a mâncat-o toată, mămăliga cam jumătate din ce se vede în poză), iar noi am servit-o pe pâinici toast. Recunosc că ar fi fost mai bună pe niște pâine prăjită de mine în cuptor, și parcă ar fi mers niște măsline. Oricum rețeta asta o s-o repetăm cu siguranță, deoarece ne place tuturor, și am de gând să îi adaug și niște leurdă (dacă mai găsesc).

Poftă bună…

Să fim cu bine, să fie sens ❤️

LauraMom

Lasă un comentariu