Să ne moșim limitele

Să ne moșim limitele

Mirosul acesta blând care-mi pătrunde corpul și-mi alină sufletul, ce frumos mamă natură că mi-l dăruiești. Mulțumesc

Ce încântare să pot să-l primesc. Îmi mulțumesc.

Mulțumesc lavandă că exiști!

Poate, adesea pare complicat să avem grijă de noi, și, ca femei, ne pierdem și ne deconectăm de profunzimile ființei noastre și de ființarea însăși în totalitatea ei, fiind prinse în dedicarea pe care o oferim altora, în disponibilitatea de a avea mereu grijă de toți cei dragi.

O femeie sănătoasă înseamnă și o familie sănătoasă, un cămin sănătos– multe știm asta, și reușim totuși cumva să uităm. Pregătim feluri diferite de mic dejun în funcție de preferințele copiilor, soțului, alergăm spre grădinițe, avem grijă să fie hainele spălate și călcate, să avem mereu ingredientele necesare pentru felul preferat de mâncare a cuiva drag.

Să moșești viața, să-ți crești căminul, personal consider că ține de latura maternă din dimensiunea feminității. Și este sănătos să fim conectate cu femeia autentică din noi. Însă, consider că atunci când această latură ne domină viața și nu mai permite altor aspecte din complexitatea arhetipului feminin să se exprime, când “a avea grijă de cămin” echivalează cu sacrificiul permanent de sine, nu mai vorbim de o exprimare sănătoasă, ci de blocaje, de inhibiții, de traume îngropate în inconștient care nu au fost procesate și se exprimă în nevoia permanentă “de a avea grijă de alții”, în comportament de “omnipotență”, care ne face să uităm că suntem oameni, că avem limite, că avem nevoie și noi de îngrijire. Desigur să te pierzi în astfel de comportamente de îngrijire a altora poate să-ți dea iluzia unei puteri. Dar cu ce preț? Și totuși este iluzie!

Când pierdem contactul cu noi, ne pierdem împământănirea și încet încet, poate fără să ținem seamă conștient, intrăm într-o amorțeală sufletească ce ne aruncă într-un cerc vicios unde apare epuizarea fizică, detașarea emoțională, care vor duce la comportamente de evitare a conectării nu doar cu noi înșine, dar și cu ceilalți, apoi apar sentimente de vinovăție, tocmai datorită acestei lipse de relaționare sănătoase.

Desigur, aspectul ăsta se poate schimba. Ecuația este simplă, o relație sănătoasă cu tine însuți va duce și la conexiuni sănătoase în exterior. Și o relație sănătoasă cu tine începe prin a te îngriji de tine, și trupește și sufletește, și mental. E important să avem grijă de întregul sistem trup-minte-spirit pentru a ne păstra legătura cu autenticul ființei noastre.

Nu devenim nici mame mai bune, nici iubite mai pasionale, nici prietene mai loiale, nici fiice mai voioase, prin propria neglijare și prin dăruirea totală în îndeplinirea nevoilor altora cu prețul sacrificiului propriu. Din contră, efectul neglijării sistemului personal trup-minte-spirit ne transformă exact în ceea ce ne ferim să devenim, ne face mame mai deconectate, prietene mai detașate, fiice mai neglijente, iubite mai amorțite.

Într-un video inedit și autentic încărcat AICI- COMUNITATEA AMOR FATI- v-am prezentat o rețetă simplă de exfoliant natural, compusă din trei ingredinete banale, dar care au un efect magic. Zaț de cafea combinat cu ulei de măsline și flori de lavandă- divin.

Tot în clip am vorbit puțin și despre importanța îngrijirii limitelor, iar pielea este cea mai mare limită fizică, ne ține întrege, ne ține adunate. Felul în care ne îngrijim această limită corporală are efect de bumerang și asupra modului în care ne moșim limitele mentale. Când nu poți să ai grijă de interior nu poți să ai grijă nici de exterior, dar și viceversa. Neglijarea noastră, a corpului nostru este corelată direct cu incapacitatea de a ne moși mintea, cu incapacitatea de a ne îngriji și vindeca sfâșierile sufletești. Și bineînțeles este valabil și opusul. Atunci când avem grijă de propria piele de exemplu, de această mare limită fizică, ne moșim și limitele interne, printre care, de exemplu, capacitatea de a spune NU în situații în care merită să spunem Nu tocmai pentru a ne proteja de dinamici abuzive, fie abuz fizic, sexual, emoțional, sau toate la un loc.

Așă că vă ofer o rețetă cu trei ingrediente simple, naturale cu efect magic asupra pielii. E simplu să avem grijă de noi. E sănătos. Trebuie doar să vrem. Pentru că acolo unde există vrere există putință.

Ca efect asupra pielii, lavanda reduce petele roșii, accelerează vindecarea vânătăilor, îmbunătățește circulația sagvină. Și zațul de cafea de altfel ajută circulație sângelui, este și un bun antioxidant, iar uleiul de măsline este un magnific hidratant. Pe lângă efectele benefice imediate asupra corpului, mirosul combinat al celor trei îți dă o stare de calmitate, relaxeaza anxietatea, iar senzația rămasă pe piele, chiar și la 12 ore după exfoliere, este una de moliciune, de piele sănătoasă, vie, curată și hidratată, senzație care îți umple spiritul cu un sentiment de blândețe.

Magic, v-am spus. Divinul accesibil în simplitate, în natură, în realul bun care ne conține în totalitatea feminității noastre, tocmai pentru că natura este una cu noi, cu fiecare femeie în parte și cu toate la un loc. Conectate.

În încheiere aș vrea însă să te provoc dragă femeie cu o întrebare, chiar două?

Tu ai grijă de pielea ta? Ți-e simplu, natural, să ai grijă de tine și de pielea ta?

Dacă răspunsul este NU sau NU TOCMAI, fă o introspecție și explorează cum stai cu limitele. Știi să zici NU? Poți? Poți să spui “STOP până aici” chiar și ființelor dragi?

CLIPUL DISPONIBIL AICI

Te cuprind cu inima plină,

Laura Maria Andreșan

Lasă un comentariu