Primele 1.000

Primele 1.000

…membre în grupul Moms4Moms! Felicitări, mămici! Comunitatea crește, și odată cu ea, creștem și noi.

…de femei care vorbesc deschis despre ele, despre problemele lor, despre copiii lor. Dezbaterile sunt încurajate, ne povestim fiecare experiența, ajutând astfel o altă mămică care are sufletul plin de întrebări, de curiozități.

Cine suntem noi?

Moms4Moms este un proiect de două suflete +1000 and still counting, crescut cu drag și pasiune de către mine și de către Laura. Dorim să vă simțiți în sigurață cu noi, să vă deschideți inimele, realul…

Cine sunt eu?

Lavi sau Lavinia, cum vreți voi. Sunt mămică a doi băieți (gemeni), de 2 ani de zile. Nu îmi vine să cred! Sunt o luptătoare, am trecut prin lungi discuții despre infertilitate, am la activ câteva sute de injecții cu hormoni, am făcut o inseminare și două fertilizări ca să obțin aceste două minuni. Tot ce vă vorbesc, tot ce vă sfătuiesc este strict din experiența mea. Am 2 copii minunați, complet diferiți, care în acești 2 ani m-au învățat să fiu mamă.

Despre ce discutăm noi?

Despre orice. Nu există subiecte tabu. Încercăm să nu jignim, încercăm să ne ținem mintea și sufletul deschise.

Discutăm despre sarcină, despre minunăția de a fi mamă, de a simți viața cum crește în burtica ta, despre greutățile care vin odată cu sarcina.

Discutăm despre naștere, fie că e naturală sau cezariană, fie că ne dorim naturală și se lasă cu cezariană, fie că ne programăm o cezariană și bebe ne face o surpriză naturală. 🙂

Discutăm despre nou-născuți și despre nopți nedormite, despre alăptat și hrănit la biberon, despre laptele matern și despre laptele praf.

Discutăm despre legătura mamă-prunc și tată-prunc, despre legătura de cuplu, despre probleme de familie.

Discutăm despre diversificare, fie ea clasică sau autodiversificare. Despre mâncare pentru bebeluși, sau mâncare pentru mămici și tătici.

Discutăm despre primii pași, despre mersul de-a bușilea, despre rostogolit.

Aș vrea să aveți curaj ca aici, pe grup, să vorbiți deschis. Observ atât de multă răutate pe grupurile de alăptare, diversificare și parenting (cu blândețe). Nu vreau ca aici să bolborosească ceaunul cu răutăți. Am fost deja exclusă de pe un faimos grup de diversificare că am avut curajul să vorbesc. (Am recunoscut că folosesc cereale din comerț, biscuiți cumpărați, ceea ce era ceva oribil și groaznic). Îmi place să gătesc, dar asta nu înseamnă că mă voi transforma în bucătăreasa picilor, non-stop. Mai suntem și altceva: femei, femei de carieră, soții, iubite, prietene. Și lista poate continua.

Grupul se numește Moms4Moms pentru că suntem aici să discutăm, să ne ajutăm, să ne sprijinim. Laura este extraordinar de dulce și de vorbăreață și ne explică dedesubturile creierașului nostru. Ea ne sprijină să fim noi, să ne descoperim.

Vreau să înțelegeți că aici nu există întrebări tabu, nu există judecăți. Suntem toate mame, toate facem lucruri bune, și mai puțin bune. Atitudinea de “eu sunt mai deșteaptă”, “eu sunt o mamă mai bună” nu face bine nimănui.

Aș vrea să folosim empatia, nu doar cuvântul. Aș vrea ca înainte să spuneți o răutate, să vă gândiți că poate mama din fața voastră are o zi grea.

Suntem diferite! Toate! Copiii noștri sunt diferiți! Haideți doar să ne împărtășim experiența, cu speranța că vom ajuta o altă mămică să găsească mult căutatele răspunsuri! Nu doar pentru că avem impresia că doar ce facem noi este bine și miroase a vanilie.

Așadar, vă invit să discutăm deschis, politicos, să ne învățăm și sprijinim una pe cealaltă!

Laura

Până aici a scris Lavinia, iar acum cică e rândul meu… dar așa bine a pus ea o bucată de suflet în rândurile astea încât nu mai prea am ce să vă spun.

Decât să reamintesc că suntem minunate, frumoase, magnifice și”a draqului” adică autentice mă autentice, reale, întregi.

Cred în femei, cred că suntem puternice, ancorate în realitate, conectate la divin, pentru că e în noi magicul, și în fond noi suntem uneltele dumnezeirii prin care viața rămâne eternă, nesfârșită și învinge moartea. Pântecul nostru creează viața, sânul nostru hrănește viitorul. Să ne fie clar asta!!!!Mai cred însă că e sănătos să ne vedem și întunericul, tocmai pentru a putea să ne creștem spre lumină. Dar noi știm asta, pentru că noi ne locuim… întregi. Vă îmbrățișez pe toate femei minunate. Vă port în suflet cu drag băi magnificelor.

Cine sunt eu?

…sunt Laura Maria Andreșan.. mama unei fetițe superbe, căruia îi spunem gălușcă, gâză, împărăteasă… Familia mea apropiată îi mai adună pe Dragoș.. al meu iubit (tatăl împărătesei), un drag frate, o scumpă mamă și un veșnic pomenit (cu dor) tată. La oamenii ăștia superbi viața mi-a mai adăugat legături cu o cumnată și un cumnat, cu prieteni dragi, apoi m-a binecuvântat și cu un văr bun recent descoperit (da Alex, mi-ești drag, e ok?), un părinte spiritual. Iubirea asta necondiționată este zilnic înmulțită de către trei căței și un motan. Cu siguranță cândva o să fim mai numeroși.. dar eu deja mă consider bogată..

De profesie sunt psiholog clinician și psihoterapeut psihodinamic, iar oamenii care îmi intră în cabinet mă învață, la fiecare întâlnire, despre autenticul din profunzimea minților analizate, și îmi sunt speciali în suflet… pentru că ne atingem acolo unde nu ai crede că poți să ajungi…

Una dintre pasiunile mele a fost tot timpul… scrisul. La începutul acestui an (2020) am creat un grup de Facebook, respectiv Moms4Moms, dedicat mamelor autentice, pentru că sunt de părere că într-o lume ascunsă sub o falsă perfecțiune merită să venim în întâmpinarea realului. Grupul a crescut într-o comunitate minunată, și de acolo, în cel mai natural mod cu putință, s-a născut locșorul ăsta virtual, ce a devenit proiectul nostru de suflet, adică al meu și al Laviniei, la fel ca și grupul de Facebook, pentru că am norocul să atrag oameni extrem de valoroși lângă mine. V-am avertizat doar că sunt bogată, acum mai mult… Mulțumesc Lavinia că ești…

Mulțumesc mamelor, de fapt vouă SuperMoms.

Photo text by Katarzyna Grabowska on Unsplash

Photo cover by Hannah Busing on Unsplash

Lasă un comentariu