Pesto cu spanac și “mâncărică de vitamine” (rețete bebelușești)

Pesto cu spanac și “mâncărică de vitamine” (rețete bebelușești)

…îi musai să împărtășesc cu voi două rețete adaptate după bunătățile autohtone primite de la BioMarket și “rătăcite” prin frigider. Noi le-am devorat în familie, adică sunt perfecte și pentru bebe și pentru părinți, iar dacă se întâmplă să cadă ceva pe jos.. nu se supără nici cățelușii (😁 dacă aveți, noi avem și dăm și cu împrumut).

Pesto cu spanac

Îmi rămăsese niște spanac și am zis să adaptez o rețetă de paste cu sos pesto, astfel am pus spanacul la un clocot și pastele împărătesei la fiert. Apoi am mărunțit niște ceapă verde, busuioc, usturoi verde. Aveam și o bucată mică de piept de curcan și l-am prefiert (eu fac asta cu toată carnea pe care o dau copilei, și arunc prima apă de fierbere, indiferent de sursa de carne care e, de obicei, bio sau de la țară de la cunoștințe)

Paste doar pentru împărăteasă…
Ceapă și usturoi verde…
Busuioc de la ghiveci 🙂 sau “grădina de la geam”

Am pus toate ingredientele (scrise în paragraful anterior și prezentate în poze) la călit în puțin ulei de măsline, și am pus la fiert pastele noastre (ale adulților)

Se călesc până se rumenesc puțin..

După ce s-au rumenit puțin am adăugat vreo patru linguri de sos pesto (gata preparat) și un strop de apă Bucovina, și am mai lăsat sosul să se lege vreo 5 minute, apoi am adăugat o lingură de smântână și am mai lăsat să dea un clocot bun.

Cu sosul pesto..
Smântână de la Lăptăria cu Caimac..
Sosul legat cu tot cu smântână

Apoi am separat sosul, în crăticioara mică pentru împărăteasa noastră unde am adăugat pastele ei, iar în tigaia mare pentru mami și tati. În tigaia cu porția pentru adulți am pus sare și parmigiano + evident.. pastele noastre.

Se servesc cu multă dragoste și voie bună…

Pentru mami+tati
Porția împărătesei..
Servite cu o rază de soare
Condimentate cu multă iubire…

Mâncărică de vitamine

…recunosc că până zilele trecute nu am gătit loboda decât în ciorbă, dar acum parcă nu aveam chef de atâta găteală, și am întrebat pe grupul de Facebook Moms4Moms ce pot să fac cu un buchet frumos de lobodă. Lavinia Bloju -LaviMom mi-a dat ideea să fac o mâncărică, și m-am conformat, dar nu am renunțat la improvizat, astfel a ieșit “mâncărica de vitamine”. Chiar nu glumesc când o numesc așa, deoarece conține: ștevie, lobodă, salată verde, leurdă, usturoi verde, ceapă verde… Cât verde, nu?

Și tot verdele ăsta este din producție românească, produse livrate de BioMarket (cu mulțumiri).

Rețeta acestei mâncărici e tare simplă. Am dat la clocot ștevia, salata verde și loboda (un minut de clocot, maxim două), apoi am strecurat și am trecut printr-un jet de apă rece ca să opresc procesul de fierbere.

Lobodă, ștevie, salată verde…

Cât s-au răcorit cele amintite, am mărunțit ceapa verde, usturoiul verde și leurda.

Sănătate în farfurie

Am călit puțin ingredientele mărunțite în ulei de măsline (vreo 4 minute) apoi am tocat loboda, salata și ștevia răcite și le-am adăugat în tigaie.. Am pus o lingură rasă de smântână lichidă pentru gătit și un strop de apă Bucovina și am lăsat compoziția să se lege…

Vitamine, vitamine..
Mâncărică de vitamine…

Eu am servit mâncărica asta împreună cu un ou și mămăligă, iar împărătesei i-am dat-o fără ou, dar cu puțin ficățel la tigaie făcut cu legume (ceapă verde, usturoi verde +ardei capia).

Nu am pus sare în mâncărică pentru că nu îi dau încă sare copilei, dar mie mi-am pus în farfurie..

Eu nu suport ficatul, așa că am preferat un ou

Să aveți spor la gătit, sper că v-am inspirat… și poftă de iubire și de mâncare sănătoasă.

Comenzi la Biomarket se pot face aici: https://www.facebook.com/ro.BioMarket

Grupul de Facebook Moms4Moms e aici:https://www.facebook.com/groups/575066693073285

Photo cover by chiara conti on Unsplash

Să fim cu bine, să fie sens ❤️

LauraMom

Lasă un comentariu