Interior intimo meo

Interior intimo meo

..un mare bine pe care îl pot face pentru copilul meu este căutarea mea interioară. Am început o analiză personală cu mai bine de șapte ani în urmă, și îmi voi încuraja copila să pornească și ea în propria sa călătorie spre sine. O cresc cu privirea spre înăuntru, și sper să-i insuflu dragostea pentru autentic și atracția spre profunzimi.

Socrate a spus că “viața neanalizată nu merită trăită”, eu o consider mai superficială, mai de suprafață cumva, și îmi pare rău dacă sună dură/deplasată părerea asta a mea. În lumea mea ideală toți oamenii se caută pe ei și își îmbrățișează realul, dar na… asta e idealul, deci imposibilul. Totuși, îmi place să cred că, în prezent, există o deschidere tot mai mare către interioritate, dar desigur s-ar putea să fiu naivă.

Luna Mai este luna dedicată sănătății minții, ei bine eu în acest articol nu vorbesc despre patologie, că asta ține de psihiatrie. Eu vreau să vorbesc, așa în treacăt, despre datoria noastră de mame de a ne aduna resursele psihice și fizice pentru a demara și întreține un proces autentic de analiză, implicit dezvoltare, personală.

Noi creștem viitorul la piept, îl ținem în brațe, deci avem obligația să creștem și noi, ca să putem educa prin cea mai bună metodă… a exemplului. Avem obligația să ne dăm un sens sfâșierilor, să ne înfruntăm demonii ca să ne dezvelim durerile, să alinăm ce poate să fie alinat, să acceptăm și integrăm părțile alea din noi care sunt poate de “neschimbat”, dar care totuși …sunt ale noastre, deci suntem și ele. Avem obligația să creștem autentice, astfel vom crește oameni reali…

În acest sens intenționez să fac o serie de videoclipuri care să aducă în față căutări personale ale oamenilor care au început călătorii înăuntrul lor, și în același timp au fost de acord cu împărtășirea în mod public a proceselor lor de analiză personală. Poate cine știe… motivează. Aștept sugestii și de la voi!!!!

“Eu cred că să cunoști, să te cunoști este întotdeauna mai benefic decât necunoașterea, la fel cum aventura este întotdeauna mai bună decât lipsa ei. Mai cred că oricât de bogate și de atrăgătoare sunt magia și iluzia, în cele din urmă slăbesc spiritul uman. Uneori calea spre mai bine presupune să ne uităm cu claritate la ce credem că este “mai rău” (I. Yalom)

TherapyTakesCourage

Să fim cu bine, să fie sens ❤️

Photo cover by bruce mars on Unsplash

LauraMom

Lasă un comentariu