Înghețăm flori? (activități post-carantină pentru distracție în familie)

Înghețăm flori? (activități post-carantină pentru distracție în familie)

Am găsit un articol tare interesant….

Ghid de supraviețuire post-carantină – pentru părinți și copii

E mai bine să ieșim afară, cu riscul de a ne îmbolnăvi sau e mai prudent să stăm în casă, cu riscul de a-i priva pe copii de aer curat și socializare?

Din păcate, nu există un răspuns universal valabil. Fiecare copil este diferit, și e posibil ca, copilului vostru să îi lipsească foarte mult joaca cu ceilalți copii sau să aibă o nevoie acută să iasă la aer în fiecare zi, sau, din contră, să fie bucuros doar să petreacă timp cu voi, indiferent unde vă aflați. Nu există o rețetă valabilă tuturor, iar singura soluție e să observați copilul și să încercați să înțelegeți ce simte și ce se întâmplă cu el.

Joacă, deci sănătate

Organizația Mondială a Sănătății spune clar în studiul din 2019: ca să crească sănătoși, copiii sub 3 ani trebuie să aibă activitate fizică în fiecare zi, să doarmă suficient și să nu fie expuși ecranelor deloc. Din martie încoace însă, doar părinții eroi au reușit să respecte toate aceste trei principii. De ieșit afară nu s-a pus problema pentru mulți dintre noi, să ții copilul departe de ecrane când stai două luni în casă e aproape imposibil, și somnul a avut de suferit automat ca urmare a primelor două.

Dar iată că acum începem să ieșim încet încet din case, și e nevoie să găsim soluții ca ei să poată face mișcare și să exploreze în voie, iar noi să reușim să îi ținem în siguranță.

SĂ NE JUCĂM CÂT MAI MULT AFARĂ, ÎN NATURĂ

Probabil că cel mai înțelept pentru următoarea perioadă, mai ales cu copii mici care ating totul și bagă totul în gură, este să evităm locurile unde nu îi putem lăsa să exploreze cum vor ei, cum ar fi:

  1. locurile de joacă
  2. restaurantele (când se vor deschide)
  3. parcurile unde sunt foarte mulți oameni și nu putem păstra distanța de 1.5-2 m.

…și să ne îndreptăm către natură, unde copiii se simt cel mai liberi și noi îi putem lăsa să zburde, fără să începem orice propoziție cu “Nu”.

Să le luam pe rând:

În timpul săptămânii: Cum înlocuim ieșirile la locul de joacă?

Faceți o scanare rapidă a locurilor aproape de casa voastră la care ați putea ajunge în maxim 20 min pe jos. Știți vreo pădurice pe care n-ați explorat-o niciodată, un petic de iarbă chiar în fața blocului, o zonă de parc unde de obicei nu sunt oameni? Înarmați-vă cu o pătură, jucării și cel puțin o gustare.

Ce altceva mai puteți face afară:

  • Luați 2 coșulete cu voi și sortați 2 tipuri de flori sau frunze de la copaci.
  • Găsiți 1-2 familii cu copii de vârstă apropiată care locuiesc aproape de voi și cu care vă puteți vedea de câteva ori pe săptămână.
Luați o carte despre natură cu voi
și citiți-o afară
Înșirați frunze pe o sfoară
Culegeți flori și apoi puneți-le la înghețat în forme umplute cu apă.
Ziua următoare, lăsați gheața să se topească și florile să reapară.

Citește articolul complet AICI- Ghid de supraviețuire post-carantină – pentru părinți și copii, și răsfoiește și MukiBooks pentru Cărți și rucsacuri senzoriale realizate manual

Să fim cu bine, să fie sens ❤️

LauraMom

Lasă un comentariu