Împărații..

Împărații..

La mulți ani buni vouă… Constantinilor și Elenelor ❤️

Creștinii îi serbează pe 21 mai pe Sfinții Împărați Constantin și Elena (fiu și mamă) datorită căroră creștinismul a devenit religie permisă, iar jertfele sângeroase au fost interzise în Imperiul Roman.

Eu sunt bogată, am oameni iubiți pe care-i celebrăm azi, dar nu doar azi. Ființe magnifice care au un loc aparte în inima mea, care aduc emoție și suflet vieții mele, și vieții în general.

În funcție de anii de experiență adunați 😁, azi îi celebrez pe:

Părintele meu spiritual..o femeie extraordinară despre care nu o să spun prea multe pentru că, deși este unul dintre cei mai importanți oameni așezați în destinul meu, relația noastră este discretă. Mă gândesc azi cu dor la ea, și știe asta, iar ce știm și descoperim împreună ne este suficient să fim. Mulțumesc că ești prima mea… Elenă.

Familie…

Al doilea sărbătorit este fratele meu iubit Rareș Constantin, cel mai altruist om pe care-l știu. Te iubim frate drag, te iubim mult și îți amintim că ești minunat, să nu uiți asta. Ești cel mai bun frate, ești un unchi tare iubitor, și mă minunez de fiecare dată când văd câtă atenție, iubire și implicare aduci în viața copilei. Îl moștenești pe tata în hărnicie și obiceiurile bune, și de acolo din dreapta lui Dumnezeu e tare mândru de omul care ai devenit, de fiul devotat care și-a deschis inima atât de mult către familie. Îți mulțumim toți de cum ai grijă de măicuța noastră scumpă. La mulți ani buni și sănătoși. Te prețuim enorm, al nostru scump Rareș Constantin.

A treia sărbătorită … e împărăteasa noastră de gălușcă genială, care a primit Elena, ca al doilea prenume, după prima sărbătorită amintită. De abia aștept să îi spun (și să mă și înțeleagă) povestea numelui ei. Așa afonă cum sunt, azi noapte m-am trezit că-i inventam un cântecel de La Mulți Ani, cu “Elenuca mea iubită, nu uita că ești lumină, ești adevăr, ești dumnezeu.. / La mulți ani buni puiul meu”.

Ca în fiecare dimineață ne-am trezit, ne-am pupat mult (am deșteptat și “iubirea” cum zicem noi) apoi i-am dat un cadou pregătit de ceva timp și încă o dată m-am minunat de ea cât de magnifică, superbă, genială, bună și divină este. Tare norocoși suntem că o avem. Și întregi. Și salvați.

Acum o să coborâm în bucătărie să mâncăm din prăjitura aia bună, pe care am făcut-o azi noapte special pentru ziua de azi. Și multă dragoste am pus în ea, pentru că multă primesc, deci am. Vom merge apoi să ne salutăm și copacii preferați într-o plimbare scurtă în pădure, o să ne energizeze mai mult și ploaia asta măruntă. Pe urmă ne întoarcem acasă să căutăm povești cu împărăteasa Elena, cuvinte de care să ne bucurăm cât “păzim” fereastra în așteptarea curierului cu pachetul plin de cadouri de la unchiul Iaia și buni Iubire. Aprindem musai și o lumânare parfumată din lemn de santal (dăruită de părintele ei spiritual), ca să ne răsfățăm până la capăt.

Și o să-l pupăcim și pe Costel, motanul, că e și el sărbătoritul zilei.

La mulți ani buni… Constantinilor+Elenelor. Să fiți sănătoși, că iubiți sunteți din plin.

Photo cover by Sofiya Levchenko on Unsplash

LauraMom

Lasă un comentariu