Împărăteasa și marea

Împărăteasa și marea

..mi-amintesc de prima ei băiță, după ce ne-am întors din maternitate, o experiență cu plâns, mult mult plâns în echipa. Eu și Dragoș eram speriați “să nu o scăpăm, să îi ținem bine capul, să nu îi intre apă în urechi (nu se întâmplă nimic.. eram doar noi panicați) să nu fie apa prea fierbinte (o controlasem cu termometru de baie, dar nu te pui cu panicoșii), să, să, să…” Evident că minunea noastră de copil ne-a oglindit starea și zbiera de mama focului. Mi-amintesc că Dragoș a decretat atunci hotărâtor: “fetei nu îi place apa. Păcat, putea să facă înot de performanță”.

Din fericire copila nu urmează liniile trasate de către tati, și imediat băița a devenit o plăcere, mai ales că în scenă și-au făcut apariția foca Loca, hipopotamul Amu, dinozaurul Jura, rațuștele Rita și Ena.. și multe, multe altele. !!!Rechinul Relu… aoleu îl uitasem pe Relu. Nu se poate băiță fără el.

Între timp, împărăteasa noastră a crescut mare și a înțeles cât de interesantă este joaca în apă, în special că mami are grijă să fie permanent prin zonă, sau chiar să fiu implicată în joc, deci totul este …în siguranță. Astfel am fost de vreo două ori la piscină, că avem noroc de vecini buni la suflet cu factura de apă, vecini care dispun de o piscină acoperită, în plus i-am luat și noi piscină gonflabilă pentru copilași.

Wow!!! Se cădiță male!!

Contactul cu marea a fost o bucurie, iar când spun bucurie, spun o veselie explodată. Ne-am jucat cu valurile, le săream împreună dar, de puternice ce suntem, le țineam și piept și ne distram amândouă când ne loveau peste față. Apoi a intrat și tati în jocul nostru și am înotat toți trei în ape mai adânci (cca. un metru, nu vă speriați, că nu suntem inconștienți). Așadar escapada noastră pe litoral a fost una fericită.

Nu vreau să mă transform în “mama aia vedetă” care se apucă de dat sfaturi după primul concediu cu bebele, că în primul rând nu sunt vedetă, dar din experiența noastră am câteva recomandări:

!!!Pregătiți rezerve de mâncare și gustări de acasă, s-ar putea să vă întâlniți cu replici “restaurantul este full și nu vă putem servi decât mâine”, noi am pățit-o deși am stat la un complex de 5 stele.

Alegeți cu grijă locația, noi am dat o căruță de bani, și nici condițiile de cazare, nici cele de servit masa nu s-au ridicat nici pe departe la costul afișat de factură achitată la final.

Luați-vă de acasă scutece speciale pentru apă, dacă aveți bebeluși, nu găsiți chiar oriunde pe litoral, nici creme de protecție solară speciale pentru copilași.

Noi din fericire am avut de toate.. mâncare, gustări, scutece, creme, jucării, cărți, prosoape (eu nu aș fi fost de acord să le folosesc pe cele puse la dispoziție de hotel, de fapt pe cel… că doar unul ne-a fost oferit).

Și nu în ultimul rând nu neglijați jucăriile, cărțile.. și nu doar cele specifice pentru joaca în nisip și apă. Nouă ne-am prins bine cărțile pe drum, și la leneveala pe șezlong.

Na uite, am făcut ce am zis că nu vreau să fac… am dat sfaturi. Bine nu sunt sfaturi, așa că tratați recomandările astea ca atare.

Se planuri avem diseală după se adolm pălinții?

Voi ce recomandări aveți? Și cum sunt (au fost) vacanțele cu piticii voștri fabuloși?

Vă îmbrățișez cu drag,

LauraMom

Lasă un comentariu