Împărăteasa și cutia ei magică

Împărăteasa și cutia ei magică

…vezi tu viața mea, tu ești adevărul și miracolul și calea, dar să știi tu iubire că basmul îi basm și cu realitatea nu se confundă.

Împărăteasa

Iar dacă Moș Crăciun și Iepurașul de Paște sunt doar povești de care ne bucurăm cu inima plină, asta nu înseamnă că magie nu există în lumea asta. Ba îi.. tu iubire tu, și e multă trebuie doar să ai curaj să o simți. Așa că privește cu sufletul în jurul tău și vezi cât de minunată e o pădure, acolo, dacă asculți bine, copacii vorbesc, păsările cântă, frunzele șușotesc și toate ți-l dezvăluie pe Dumnezeu. Nu-i așa că miroase a proaspăt, că e ceva atât de cunoscut dar parcă greu de înțeles și un pic și mai dificil de cuprins? Păi tu împărăteasă vieții, păi tocmai ăsta e magicului, e acolo în secunda în care te oprești și nu mai cauți doar găsești.

Și mai e magic și ce nu poate să fie explicat astăzi, dar să știi că ăsta-i magic trecător pentru că mâine o să fie priceput de toată lumea și dovedit după toate legile.

Și mai e magică viața, doar că dacă vrei s-o trăiești cunoaște realul, nu te îmbăta cu iluzii, că e grea povara minciunii.

Și mai e magic cuvântul, e incredibil cum poate să ascundă sufletul chiar și atunci când crezi că nu zice nimic. Cuvântul zidește, așa că lasă-l să urmeze calea cea dreaptă.

Cutia cu magia a împărătesei…

Tocmai de aceea tu iubire.. atunci când ai făcut un anișor am plănuit cu Alex, cel bun care are rolul să te ghideze într-ale spiritului, să îți dăruim și cuvinte… în fiecare an de ziua ta. Și numai tu ai dreptul să le vezi, și să le cauți, că-s ale tale.

Le găsești în cutia ta magică, alături de ultima floare ce ne-a dăruit-o bunul Mircea înainte să se ducă pretutindeni și să se facă lumină, și sper să vrei ca prin cuvinte să ne amintești atunci când toți vom fi în veșnicie.

Multe o să-ți spun eu de acum încolo despre cutia ta magică, da am ales-o cu unicorn pentru că în basme sunt ființe magice…

… dar în realitate puterea cutiei stă în realul adunat în ea, în anii care se șterg sub puterea cuvântului care dăinuie, în rădăcinile primite într-un gram de aur și o floare uscată.

Te iubim împărăteasă, iar tu nouă ne-ai dăruit miracolul dar și realul… pe tine, și prin tine pe noi. Ești viață, tu dragă dumnezeul meu.

Laura, mama ta ❤️

Lasă un comentariu