Dorada cu legume la cuptor (rețetă bebelușească)

Dorada cu legume la cuptor (rețetă bebelușească)

…n-am mai scris de ceva vreme vreo rețetă, dar să știți că eu gătesc în continuare și nu flămânzim nici noi ăștia mari în buletin, nici împărăteasa. Zilele trecute, am făcut o minunăție de pește la cuptor și e musai să mă laud, că rețeta sigur o știți.

Dorada cu legume- cină pregătită în hârtie de copt la cuptor

Am avut doi pești și legume proaspete de la Biomarket. Am spălat bine peștii și am stors peste ei zeama de la o lămâie și zeama de la o portocală (musai și portocală, că așa m-a învățat Dinescu 😁). I-am lăsat într-un bol “să se însiropeze” cât am curățat și tăiat legumele. Am folosit două roșii, un dovlecel, un ardei gras galben, un ardei roșu, o ceapă roșie, vreo șase căței de usturoi și câteva frunze de busuioc verde.

Pește pentru cuptor
Legume proaspete de la Biomarket
Rețetă potrivită pentru bebeluși

În burta fiecărui pește am pus câte două felii de lămâie, busuioc, câte un cățel de usturoi tăiat felii și puțin unt. I-am așezat pe hârtie de copt, peste porția lui tati am pus și sare, eu am împărțit peștele cu împărăteasa și l-am preparat nesărat, deoarece încă evit sarea în alimentația ei. Am pus și legumele în jurul peștilor, am stropit cu puțin ulei de măsline, am împachetat hârtia, prinzind-o la margini, și le-am dat la cuptor pentru 35-40 de minute (la 190 grade). Am intenționat să condimentez și cu oregano… dar am uitat. Oricum mi-a ieșit o cină minunată.

Gata pentru servit

Vă reamintec că de la Biomarket puteți achiziționa produse proaspete de la producători locali. Comanda o faceți aici, iar livrările se fac la domiciu.

Photo cover by Patrick Browne on Unsplash

Să fim cu bine, să fie sens ❤️

LauraMom

Lasă un comentariu