Donăm..pentru copilași

Donăm..pentru copilași

..probabil este deja un fapt știut că acest site s-a născut după ce ne-am adunat o armată de mame cool pe Facebook (peste 700 așa), în grupul Moms4Moms.

Mame autentice, reale, cu bucurii și dureri, “muieri de treabă” (dar “treabă” din aia bună, cum rar se găsește) care ne împărtășim fără rușine necazurile dar și realizările, inevitabil și multe rețete🥘 Când e nevoie ne oferim o mână de ajutor, dar și o bine meritată dojană, sau niște cinstite aplauze, iar acum una dintre noi, Raluca mai exact, a inițiat o mică acțiune caritabilă.

Raluca a scris: Moms… azi vă anunț că organizez o donație pentru Direcția de Asistență Socială Râmnicu Sărat, în numele comunității Moms4Moms. Vă rog să mă ajutați să strâng câte ceva pentru copiii pe care ei îi au în evidență. Doamna diector, cu care am discutat, mi-a transmis că este mare nevoie de: lapte praf și pamperși, hăinuțe, încălțăminte.

Dacă doriți să ajutați, rugămintea e în felul următor: laptele praf și pamperșii îi puneți separat, nu în pachetele cu haine; dacă pungile cu pamperși sunt desfăcute am rugămintea să le lipiti astfel încât să nu se desfacă; la hăinuțe faceți pachete/pungi pe intervale de vârstă, pe cât posibil și scrieti intervalul astfel încât să fie vizibil- scrieți pe pachet cui îi este destinat: fată, băiat, unisex- dacă aveți posibilitatea, încercați să faceți pachetele “complete”, adică să conțină și bluze, și pantaloni (doar dacă aveți posibilitatea)- dacă puteți renunța la o jucărie, cu siguranța copiii s-ar bucura să o găsească în pachet.

Tot în pachet sunt binevenite și articole de genul șosetelor, căciulițelor etc- binevenite sunt și articole de tipul păturilor, sacilor de dormit, sau orice altceva credeți că ar ajuta un copil care doarme într-o încăpere unde nu există nici măcar curent electric. Momentan vreau să mă rezum la copii. Adulții care îi “păstoresc” sunt majoritar persoane care provin din centrele de plasament din zonă. Dar copiii nu au nicio vină. Sunt “familii” cu câte 4-5-6 copii, mamele mutându-se cu ei precum pisicile cu puii în gură, imediat ce găsesc un alt loc de unde pot primi ajutor. Voi strânge pachetele acasă la mine (stabilesc cu fiecare în parte cum ajung pachetele). Ele vor rămâne afară, în cutii speciale pentru transport, motiv pentru care vă rog să le ambalați în ceva care nu se udă, just to be sure.

Capacitatea mea de transport nu este mare, deoarece nu dispun de un autovehicul adecvat, dar mă angajez să fac cel puțin un drum din București cu ce strângem. (…) Cu siguranță nu dispun momentan de spațiu de depozitare și transport pentru cădițe, leagăne, sau orice altceva atât de voluminos.

Eu o aplaud pe Raluca, iar în poza din text (fotografia de mai sus) sunt lucrușoarele pe care noi le donăm, haine pentru fetiță de la 2-5 luni. Mai trebuie desigur să adăugăm o jucărie, oricum avem suficiente și fiecare bebe merită un iepuraș, nu? Bineînțeles le vom și împacheta conform indicațiilor primite.

Hai și tu în grupul nostru dacă vrei să te implici.

Să fim cu bine, să fie sens ❤️

Photo cover by Sandy Millar on Unsplash

LauraMom

Lasă un comentariu