Dințișorii

Dințișorii

Avem doi dințișori și două jumătăți 😁 Da, da nu e glumă, împărăteasa noastră are doi dințișori ieșiți (jos) și doi dințișori care de abia au spart gingia, și se pare că o să aibă superba strugăreață moștenită de la mami ☺️

Suntem cazul fericit în care nu a existat vreun discomfort prea mare la apariția niciunuia, nu a făcut febră, nu a plâns, nu a făcut diaree, doar a salivat un pic mai mult cu vreo zi înainte să apară comorile, și tot în perioada asta a fost mai lipită de sân.

În rest fericire mare, mai ales că avem “jucării noi”… periuțele pentru dinți. Ce folosim noi pentru igiena ei orală?

Păi, încă de când era nou născut o curăț în guriță cu compresă sterilă cu glicerină boraxată (fără să fac exces în vreun fel). Acum pe dințișori o mai curăț și cu compresă sterilă și ser fiziologic. Am început însă să ne spălăm și pe dinți. Intenționam să îi iau o periuță din bambus dar am uitat să o adaug în coș la ultimele cumpărături de la Bebetei, așa că până la următoarele am dat fuga la farmacia de la colțul străzii și am găsit produsele de mai jos.

Pentru dințisori de împărăteasă

Ritualul de îngrijire e următorul: o spăl eu cu degetarul și pasta de dinți din imagine (au fost un set), apoi i-am arătat ei cum să se perie. Și cum copila noastră este genială s-a prins imediat.. și îi și place. De exemplu duminică s-a periat vreo 20 de minute, bine “periat” e un pic cam mult spus. Ieri îi aranjam patul și i-am deschis terasa cu balcon unde avem balustradă din sticlă, iar la un moment dat am văzut că oprește o mașină în fața casei noastre. M-am uităt să văd cine e și ce vrea, și am dat peste un domn (vecin și tată la rândul lui) care a oprit mașină să se minuneze de puiul nostru cum se “spală ea scumpica pe dinți”.

În setul cu peria de dinți am mai primit o perie pentru limbă (cea cu cap rotund) plus o perie pentru gingii, care are și un opritor. Copila se joacă cu amândouă, în special că periuța pentru spălat nu i-o las la îndemână decât după ce o curăț eu cu degetarul, adică să știe, mă rog să înțeleagă cât de cât, că are o utilitate nu e o simplă joacă….

Desigur că intenționez să îi cumpăr și periuța din bambus…. ca să îi păstrez fascinația vie, și apoi, pe măsură ce mai apar dințișori, o să achiziționăm o periuță electrică.

Voi ce ritualuri aveți?

Apopos… pentru sănătatea dințișorilor împărătesei doamna dr. Ana Culcer ne-a recomandat să îi administrăm zilnic Zymafluor. Și o facem de la șase luni, e drept nu se găsește în România dar noi ne-am făcut provizii din Italia.

Să fim cu bine, să fie sens ❤️

Photo cover by Jelleke Vanooteghem on Unsplash

LauraMom

Lasă un comentariu