Cheesecake bebelușesc și mini-cheesecake

Cheesecake bebelușesc și mini-cheesecake

Ok, începem de-a întoarselea, adică cu ce-i bun și dulce de la urmă…

Ce facem când avem poftă de ceva dulce și bun și cremos? Cheesecake! Și ce ne facem când nu avem tot ce ne trebuie în casă? Improvizăm!

Lista de ingrediente folosite de mine (pentru 6 forme mici de tartă și două vase ramekin):

  • 100g de brânză ricotta;
  • 100g iaurt grecesc;
  • 1 ou;
  • 2 linguri de ulei de cocos;
  • 2 linguri de zahăr;
  • câțiva biscuiți.


Eu am zdrobit biscuiții cu pistilul, însă, pentru o variantă mai soft, puteți folosi blenderul. Uleiul de cocos l-am încălzit puțin, cât să devină lichid și l-am pus peste biscuiții zdrobiți. Dacă doriți blatul să fie mai dulce, puteți adăuga zahăr când zdrobiți biscuiții. Pentru o aromă caramelizată, recomand zahărul cu melasă.

În 6 forme mici de tartă, am pus biscuiții zdrobiți. I-am apăsat cu degetele și la final am aplatizat totul cu un pahar. I-am lăsat deoparte cât am pregătit crema de brânză. Fiind mini-cheesecake și pentru că folosim forme de tarte, ce nu au marginea detașabilă, vom mânca cheesecake-ul din ele.

Folosind mixerul, am bătut oul cu zahărul, am adăugat iaurtul și brânză. Amestecăm totul bine.

Punem crema în forme și le dăm la cuptor, la 180 de grade, 20 de minute sau până vedem că se ține crema.

Pentru un look extravagant, puteți adăuga la final jeleu de fructe (fructe cu zahăr și cu amidon).

Poftă bună!

Cheesecake bebelușesc

…vai, dar cum să scriu eu o rețetă după Lavi, care e o specialistă în domeniu. Vă rog anticipat să-mi fie iertată metoda mea personală de a vă împărtăși rețete culinare, sper din suflet să vă iasă și bebelușii din cuiburile voastre să fie încântați.

Acum sper că stați bine cu “capul”, că na… sigur vă zăpăcesc.

Deci, cheesecake-ul meu bebelușesc nu are nevoie de coacere. Pentru cocă am folosit cam 300 g din cerealele de mai jos (luate de la Bebetei), și vreo șase biscuiți fără zahăr. Cred sincer că merge orice tip de cereale aveți în casă. Le-am amestecat în robot cu vreo două linguri sănătoase de unt topit, trei lingurițe, tot sănătos de pline, de unt de arahide și tot atâtea dintr-o cremă de curmale (curmale fierte și blenduite).

Porția a fost “gândită” și pentru coca de pe cheesecake-ul nostru (de adulți)
Pentru o vedere mai bună 😁
Amestecătura

Am pus coca în pahare (o parte din ea, cea mai multă a servit pentru porția mea și a lui tati), le-am apăsat bine de tot cu lingura și le-am pus la frigider.

Pentru împărăteasă…

Apoi am bătut o frișcă tare bună (fără zahăr) din smântână lichidă de la Lăptăria cu caimac. Practic am transfromat smântâna cu ajutorul mixerului în cremoșenia pufoasă de mai jos.

Frișcă de casă

Am amestecat trei linguri pline ochi de frișcă cu cca 100 g de mascarpone și 100 g de brânzică calcică, făcută tot de mine în casă din lapte de bivoliță, dar cred că puteți folosi și brânzică de vacă. În loc de zahăr am pus două lingurițe de cremă de curmale

Crema…

Am scos coca din frigider, am pus crema deasupra, am ornat cu puțină pudra de roșcove, merișor și stafide și le-am lăsat la frigider peste noapte.

V-am zăpăcit rău???

Să fim cu bine, să fie sens ❤️

Photo cover by Monika Grabkowska on Unsplash

LauraMom&LaviMom

Lasă un comentariu