Cartofi gratinați

Cartofi gratinați

O rețetă super simplă, dar delicioasă și foarte utilă pentru când ai nevoie de ceva rapid la cină, sau de o garnitură altfel. Cu siguranță ați făcut-o și voi de multe ori. Dacă vă e de folos și varianta mea, pot doar să mă bucur.

Rețeta e mai mult pentru adulți, dar o puteți adapta și pentru bebelușii sub 1 an. Pentru ei puteți folosi brânză proaspătă sau mozzarella în loc de cașcaval, iar parmezanul îl înlocuiți cu fulgi de drojdie inactivă.

Ingrediente:

  • 2 cartofi medii;
  • 6 felii de cașcaval dulce;
  • 2 linguri de parmezan;
  • 1 linguriță de unt;
  • 100 ml lapte.

Spălăm cartofii și îi punem la fiert în coajă, la foc potrivit, într-un ibric cu capac. După ce au fiert, îi lăsăm, fără apă, să se răcească.

Îi curățăm de coajă și îi tăiem felii potrivite, de grosimea unui deget.

Putem folosi fie o tavă, fie un vas Jena. Eu am folosit un vas mic de Jena, îmi era mai la îndemână.

Am uns fundul vasului cu puțin unt:

Punem un strat de cartofi, presărăm puțină sare, așezăm 3 felii de cașcaval, apoi al doilea strat de cartofi, al doilea strat de cașcaval și la final parmezanul.

Mie îmi place tare mult gustul lui dulceag:

Punem laptele cu grijă, să nu deranjăm parmezanul.

Dăm vasul la cuptor, fără capac, 40 de minute la 180 de grade, până se topesc brânzeturile și se amestecă cu gustul cartofilor.

Noi l-am folosit ca garnitură pe lângă snițele, iar picii au primit ca cină cartofi cu puțină carne din snițele (nu le place aluatul de snițele. Credeați că degeaba le zic Micii Mofturoși?!?) și ca desert salam de biscuiți bebelușesc.

Vă îmbrățișez,

LaviMom

Photo cover by Dilyara Garifullina on Unsplash

Lasă un comentariu