Cadoul de Crăciunul ăsta – I will only go as fast.. as the slowest part of me feels safe to go

Cadoul de Crăciunul ăsta – I will only go as fast.. as the slowest part of me feels safe to go

Nu există compasiune pentru altul fără compasiune pentru sine. Nu există acceptare pentru altul fără acceptare de sine. Nu ai ce să-i oferi altuia, până nu ți-ai oferit ție înseți. Orice este în interior va putea fi și afară. Acesta este doar adevărul incomod al faptului de a fi om

Dr. Shefali- Cartea Femeilor care MERITĂ mai mult

Ne prețuim?
Da, știu, vine Crăciunul. O să avem timp (pentru că nu-i așa ne facem?)… pentru cadouri pentru prunci, parteneri, prieteni, părinti, frați, surori, nași, bunici ș.a.m.d. O să facem noi cumva să gătim și sarmalele preferate ale lui cutare, și cozonacul cu nucă și stafide preferat de nu știu cine, și salata de vinete pe gustul lui nu știu cui, și aia de boeuf, ornată musai cu măsline negre ca “niște perluțe” cum zice invitatul, și o să așternem și fața aia de masă cu reni pe care sigur nu uităm să o cumpărăm, nici nu dăm la o parte orele de decupat cu ăștia mici, de colorat brazi pe felicitări hand made pentru tot neamul.

Sau, well, mie placa asta mi s-a părut un pic prea încărcată. Ce să faci, poate sunt eu nebună, dar anul ăsta “mi-a sărit vinilul”, și am schimbat muzica.

Da, fac supă de pui cu tăiței, că ne place și e perfectă cu zăpada din Brașov (atât de promisă de prognoza meteo, când scriu rândurile astea mă tot uit pe geam și aștept, aștept…) și salata de boeuf, și le fac pe 23, și probabil o să le mâncăm până pe 25, și apoi o să ne uităm la Frozen, eu cu ea.. minunea ce a crescut din pântecul și inima mea, și încă o ea.. dragă prietenă, care sigur nu o să aibă servețele de Crăciun pe farfurie, pentru că, well, lui mami îi e lene să alerge prin tot supermarketul. Nu, nu avem chef să mergem în vizită, nici să coacem nu știu câți cozonaci sau prăjituri, de ce ne-am obosi când oricum ne lingem pe degete după ce le devorăm pe cele de La Vatra Ardealului și Băcănia lui Tomiță.

Și da, mami (eu of course) face sarmale… pentru că well, împărăteasa zice “e bun, mami, bun”. Și chiar sunt specialistă. Și deja mi-e poftă de sarmalele astea ale mele. Probabil o să mâncăm câteva zile doar sarmale, ce ne mai rămâne din supa aia (dacă rămâne), apoi scoatem de la congelator niște creveți… ne descurcăm noi, că subnutrite nu suntem. Și o să facem și popcorn, și o să avem și alune de pădure și fructe uscate, și vin fiert și da… ciocolată, și cadouri… cum altfel doar avem deja brad și casa plină de beteală.

Dar o să lenevim, mult, și o să ne bulgărim (cu zăpada aia promisă la prognoza meteo) și mergem să-l vedem și pe Moș Crăciun, să ne pozăm cu spiridușii, să mâncâm musai “ice cleam mami”, o să citim, o să ne jucăm, o să medităm, o să ne bălăcim în băi calde cu multă spumă, și mai vedem noi, că de unde naiba să știm acum ce o să ne dorim pe 26 decembrie de exemplu.

E foarte posibil să nu facem nimic din ce am scris mai sus, că na… planul nostru este să n-avem planuri, ci să ne ascultăm sufletul întregit cu corpul, adică totul care suntem. Doar asta sper să îmi iasă, să ne iasă, mie și micuței superbe ce îmi spune dimineața la trezire și seara la culcare “i vove (love) you mummy”. Da, știu, eu am primit cadoul. E în glasul ei.

Așă că dragă muiere care citești aceste rânduri, anul acesta de Crăciun, pentru o secundă măcar, fă-ți cadoul de a te asculta pe tine întreagă. Și oferă-ți ce-ți dorești, nu ce crezi că ar trebui…

Lasă neamurile, și obligațiile… trăiește-te! Merităm! În câteva zile se schimbă anul, privește asta ca reminder că oricum viața nu stă pe loc, trece, și ne trecem. Poate merită să nu ne mai risipim! Să trăim, să fim, să iubim… Atât. Restul… se crește.

Nu există compasiune pentru ceilalți fără compasiune pentru sine. Toată compasiunea pentru ceilalți începe și se termină cu cea pentru noi. Dacă nu ne iubim pe noi, cum am putea spera să-i iubim pe ceilalți?

Să ai compasiune pentru tine înseamnă să-ți accepti toate părțile din tine, și pe cele bune, și pe cele rele, și pe cele urâte. Trebuie să avem compasiune și pentru acea parte din noi care nu poate manifesta compasiune pentru noi însene.

Dr. Shefali- Cartea Femeilor care MERITĂ mai mult

I will be gentle with myself

I will be gentle with myself

And I will hold myself like a newborn baby child

I will be tender with my heart

I will be tender with my heart

And I will hold my heart like a newborn baby child

And I will only go as fast

As the slowest part of me feels safe to go

I will be easy on myself….

Karen Drucker

Lasă un comentariu