Brioșe cu pere și struguri

Brioșe cu pere și struguri

Brioșele sunt atât de delicioase, pentru că sunt moi, pufoase, totul datorită untului. Este tare ușor să preparăm câteva brioșe delicioase pentru copii. Micii Mofturoși adoră brioșele la micul-dejun, așa că încerc să le ofer variații. Să nu ne plictisim! Aveam în casă câteva pere și struguri, niște ulei de cocos și am zis să fac ceva bun și aromat.

Lista de ingrediente (pentru 6 brioșe):

  • 3 ouă;
  • 3 linguri de făină;
  • 3 linguri de zahăr;
  • 1 lingură de ulei de cocos;
  • 1 pară;
  • câteva boabe de strugure;
  • 1 plic de zahăr vanilat;
  • o jumătate plic praf de copt.

Pentru început, separăm albușurile de gălbenușuri și topim o lingură de ulei de cocos.

Peste uleiul de cocos topit, punem gălbenușurile și amestecăm ușor.

Separat, batem albușurile spumă cu zahărul tos și cu pliculețul de zahăr vanilat.

Amestecând ușor cu mixerul, adăugăm gălbenușurile și uleiul de cocos. Punem în ploaie făina și jumătate din plicul de praf de copt. Pregătim formele, le ungem cu puțin unt sau cu ulei. Eu, din cauza oboselii, am uitat și am stat cu inima strânsă că le vor mânca Micii Mofturoși direct din forme. Totuși, nu s-au lipit deloc. Uleiul de cocos cred că a făcut acest gest minunat și m-a ajutat să nu mi se lipească brioșele.

Adăugăm fructele și le apăsăm ușor cu degetul, cât să se prindă de compoziție. Mă gândisem, inițial, să fac câteva brioșe doar cu struguri și altele doar cu pere. Însă, culorile atât de frumoase ale fructelor, m-au făcut să mă gândesc mai bine.

Le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, 25 de minute sau până s-au rumit frumos. Cam așa arătau când le-am scos din cuptor.

De la uleiul de cocos mirosea toată casa grozav. Dar, să vă arăt ce frumos s-au dezlipit. Recomand formele de silicon, chiar dacă brioșele cu hârtia acea mică și colorată sunt mult mai estetice.

În altă zi le-am făcut cu curmale și smochine. Dezavantajul fructelor uscate: s-au lăsat toate la baza brioșei și nici nu au mai ieșit la fel de pufoase, parcă le-a absorbit din pufoșenie.

Spor la treabă!
Vă îmbrățișez,

LaviMOM


Photo cover by Monika Grabkowska on Unsplash

Lasă un comentariu