Baltă, melci, râme…

Baltă, melci, râme…

..da!! îmi las copila să se bălăcească în cea mai mare baltă de pe strada noastră și am dovada în poză, dacă nu mă credeți 😁 Da, îmi las iubirea mea de copil magnific să alerge desculță prin iarbă. Da, împărăteasa noastră se joacă cu melci, râme, adună pietre, le mai bagă și în gură, ne distrăm de numa numa în nisip, și al nostru din scoică.. dar parcă e mai bun al vecinilor. Peste toate, zilnic se aleargă cu cei trei cățeluși ai casei noastre, care nu par prea fericiți că asta mică a dobândit mersul (a se citi alergatul), și musai musai îl mângâiem pe Toteeel (motanul Costel) de fiecare dată când coborâm sau urcăm scările.

Da, clar sunt o mamă denaturată, mama “aia nebună” care nu e speriată de microbi, răceli și altele.

Mami uite o piatlă!! Pentlu tine.. cadou
Se-mi plase joaca asta udă

Nu, nu sunt deloc speriată, pentru că eu cred cu tărie în beneficiile jocului în natură, în plus mai știu și că laptele matern de care gălușca noastră beneficiază o protejează, deci chiar nu am anxietăți legate de “murdăriile” de pe pietre/din baltă ș.a.m.d. În plus, contactul cu solul (chiar și în baltă), joaca afară în natură au beneficii asupra sănătății fizice și psihice, dovedide științific, și câteva ar fi: ajută la dezvoltarea sistemului nervos central, dezvoltă sistemul imunitar, ajută la creșterea psihică și îmbogățirea vieții mentale, reglează circulația sagvină, ajută la îmbunătățirea calității somnului, etc.

Eu știu să mângăi ialba cu tălpile

Și, cel mai important, de felul ei Maria este un copil tare fericit, deștept, cuminte, extraordinar de bun, vesel, dar în natură parcă bucuria îi explodează. Așa că sigur nu o să rezistăm nici mâine unei vizite la baltă. Ce bine că strada pe care locuim nu e încă asfaltată 😁

*** Photo cover by June Admiraal on Unsplash

Să fim cu bine, să fie sens ❤️

LauraMom

Lasă un comentariu