Activități pentru copii, potrivite în zilele de carantină

Activități pentru copii, potrivite în zilele de carantină

….suntem niște norocoși! Recent ne-am mutat la casă ce beneficiază de curte și terasă (una mică, dar e a noastră), situată chiar lângă pădure, astfel încât putem să o răsfățăm pe împărăteasa noastră cu plimbări în aer liber, fără frica contaminării cu COVID 19. Și o facem zilnic, noi trei și soarele care apune, iar de câteva zile drumul nostru a început să se gătească în straie de primăvară 🌸 🌸 🍀

Primăvara noastra…

Desigur dacă nu am fi reușit să ne mutăm înainte să ia amploare nebunia asta cu #coronadracului… am fi fost izolați în buricul capitalei, unde deși aveam curte nu era prea ofertantă, astfel încât mare parte din timp am fi stat în casă. Absolut. Nici nu concepem altfel, înțelegând cât de important este să reducem contactul social în această perioadă. Bine, să fiu sinceră până la capăt, noi nici nu suntem genul acela de familie care stă prea mult pe drumuri, din contră… Chiar și așa tot am fi evitat parcurile, plimbările cu gălușca noastră pe străzile din jurul casei, vizitele ș.a.m.d.

Unde iubește o mamă.. crește un Dumnezeu

Puiul nostru este încă bebeluș, iar dacă am fi fost izolați complet nu mi-ar fi fost atât de dificil să o țin în interior. Noi oricum citim mult, ne gâdilăm, povestim fiecare pe limba ei și totuși ne înțelegem de minute, ne pupăm cât e ziua de lungă, facem teatru de păpuși, ne imităm, avem centre de activități, carți Mukibooks și o droaie de jucării. Apoi gătim, spălăm vase împreună, ne jucăm cu cățeii, mai facem ordine… of, treabă multă, nu glumă. Și mai vine și tati peste noi cu tot soiul de “muzici” și ne provoacă la dans. Acceptăm, ce să facem? Uneori seara o pun la înot în cada mare, fie singură cu colac de gât și bineînțeles supravegheată (singură în cadă mă refer), fie ne bălăcim amândouă până mai că ne fură somnul… Azi mă gândeam că ne-am putea apuca și de pictat, dar trebuie să fac un mic research pentru că iubirica mea frumoasă, cel mai probabil, o să vrea să guste acuarelele. Dar de fapt.. mai bine întreb mamele în comunitatea noastră de pe Facebook, sigur primesc ponturi bune.

Ieri de exemplu le-am întrebat cum reușesc să își țină copilașii în casă, și mai jos sunt câteva dintre răspunsuri.

No matter how much I say I love you, I always love you more than that…

G.C- Pe lângă teme, lecții online…etc. Am făcut un pact: eu le aleg câte o carte de citit și ei îmi aleg mie, termen o săptămână. În fiecare seară de la 21 la 22 se citește. Apoi: am adunat culorile, le-am împărțit în 3 părți egale, am pus o cană pe jos și fiecare aruncă cu câte o culoare exprimând ce trebuie să facă ceilalți… dacă creionul intră în cană executăm, dacă nu execută el, spală o farfurie, șterge oglinda, adună rufele, du gunoiul…etc.

E.C.B- Teme, activități școlare pe site-urile școlii, plus așteptăm cu nerăbdare să vedem ce ne mai aduce doamna învățătoare de scris în posta. Ieri a primit teme pentru fiecare zi. Ieșim și în curte unde sărim coarda, desenăm cu creta sau jucăm fotbal. Precizez ca fetița are 7 ani, cu bebe facem activități bebelușești, plus ieșit in curte.

C.F- Fetița mea stă de pe 6 martie în casă și începe să îi fie din ce în ce mai greu. Ne jucăm toata ziua și la final tot spune ca nu ne-am jucat deloc. Ei îi plac concursurile. Și am aplicat asta în orice joc banal. Alegem obiecte pe care încercăm să le desenăm cu ochii închiși, ne dăm note pe rând, iar la final adunăm punctajul. Ne mai jucăm “continuă povestea”- fiecare spune câte o frază, uneori le și notăm. Tragem draperiile, aprindem becul cu lumini colorate și dăm party. Cel mai mult îi place să ne uitam la poze și filmari de când era mică, avem câteva mii.

A.E.B- Noi desenăm, mai scriem cifrele 1 2 3, numele său. Cei de la școală ne-au dat idei. Le scriem numele în făină, cifrele, căutăm forme pătrate prin casă, anumite culori. Recunosc îl las mai mult ca de obicei la tabletă pentru că îl am și pe bebe și pe deasupra câteodată mă mai apucă și frica pentru situația asta urâtă din Spania. Nu e o scuză, știu, dar e greu. . .el era obișnuit sa iasă în parc zi de zi.

C.L- Noi desenăm, ne jucăm ne uităm la tv, facem lecții, dansăm, spălăm vase.. cam de toate ca să nu ne plictisim.

Pentru mai multe dezbateri, bârfe, chestii trestii sunteți invitate în Moms4Moms

Noi două, tati și un apus…

Iar dacă poftiți la un gram de teatru… pe pagina de Facebook a teatrului Țăndărică se pot viziona spectacole.

Să fim bine, să fie sens ❤️

Photo cover by Sven Brandsma on Unsplash

LauraMom

Lasă un comentariu