Mâncărică de mazăre cu aromă de primăvară

Mâncărică de mazăre cu aromă de primăvară

Ador mâncarea de mazăre. Doar că sunt singura din casă căreia îi place. Așa că nu o gătesc prea des. Nu este o mâncărică pretențioasă, însă gustul ei dulce îmi aduce aminte de copilărie.

Cum tocmai venisem de la cumpărături și aveam ceapă verde, mărar și un ardei kapia, roșu și frumos, am zis să îmi pregătesc o mâncărică simplă de mazăre.

Lista de ingrediente:

  • o legătură ceapă verde;
  • 2 căței usturoi;
  • o legătură mărar;
  • un ardei kapia;
  • un borcan de mazăre fină;
  • 2 roșii decojite;
  • o linguriță de zahăr;
  • o jumătate linguriță de piper;
  • 3 linguri de ulei;
  • un praf de sare.

Într-o crăticioară mică, am pus lingurile de ulei la încălzit. Am tocat ceapa și usturoiul mărunt și le-am pus la călit puțin. Eu ador mirosul de ceapă călită, însă dacă vă face rău la stomac, puteți pune direct o cană cu apă și adăugați legumele la fiert, la foc mic.

Pentru culoare și dulceață, am tocat cubulețe ardeiul kapia și l-am adăugat și pe el în crăticioară. Puteți adăuga și morcov, dacă vreți mai multă culoare. Chiar și o rădăcină mică de pătrunjel. Toate legumele sunt bune, sunt surse importante de fibre. Ajută la o digestie mai bună.

Cum folosim ceapă verde, nu e nevoie să le ținem mult la călit. La foc mediu, 5minute sunt suficiente. Eu am folosit mazăre la borcan, însă puteți folosi și congelată sau proaspătă. Ce aveți mai la îndemână.

Am adăugat mazărea, am pus o cană cu apă, capacul și le-am lăsat să fiarbă liniștite o jumătate de oră.

Am tocat grossier roșiile decojite, le-am adăugat și pe ele și am mai lăsat mâncărica pe foc încă 15′.

La final, am pus sare după gust, zahărul și piperul. Am tocat mărarul, l-am aruncat si pe el acolo.

Am oprit focul și iată ce a ieșit:

O mâncărică delicioasă, simplă, ce poate fi garnitură pentru o bucată de carne, sau ea să primească ca garnitură o salată!

Cu drag,

Lavi Mom

Photo cover by Hessam Hojati on Unsplash

Lasă un comentariu