Clafoutis cu cireșe

Clafoutis cu cireșe

Clafoutis este un desert fin franțuzesc, copt, cu cireșe negre, aranjate într-un vas tapetat cu zahăr. Un deliciu!

Cum BioMarket mi-a livrat niște cireșe roșii, superbe, zemoase, m-am hotărât să fac o tartă delicioasă. Un clafoutis rapid cu cireșe de mai!

După tortul de mere și crema de zahăr ars, clafoutis a intra în clasamentul personal al ”celor mai rapide deserturi”. O rețetă ”de la țară”, din Franța, ce nu lipsește primăvara, când fructele sunt din belșug.

Listă ingrediente:

  • 5 ouă;
  • 300 g cireșe;
  • 300ml lapte;
  • 120g făină (sau 5 linguri cu vârf);
  • 120g zahăr (sau 5 linguri cu vârf);
  • un cub de unt;
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat;
  • un praf de sare.

Să ne pornim la treabă! Curățăm cireșele de codițe și de sâmburi.

Tapetăm vasul de Jena cu unt și cu o lingură de zahăr. Punem cireșele peste, pe un singur rând. Nu trebuie să fie înghesuite.

Pentru rapiditate puteți folosi un robot, un blender, un mixer. Eu am ales varianta manuală, cu telul.

Spargem ouăle, adaăugăm zahărul, zahărul vanilat, amestecăm bine.

Făina cernută, o adăugăm în ploaie., după ce nu mai avem cocoloașe, adăugăm treptat laptele.

Toarnă apoi aluatul peste cireșe (cu grijă, că le ia valul) și lasă-le la cuptor, la 180 de grade, timp de 40 de minute. Va arăta ca un norișor îndesat cu cireșe, rumen la suprafață.

Pentru un aspect delicios, când e cald, presară deasupra zahăr pudră.

De abia aștept să apară cireșele negre, să le pun cu tot cu sâmburi pentru o aromă ca de migdale.

Deja am vorbit cu echipa BioMarket. Sunt pe lista lor de livrări pentru cireșe negre. Iată numărul la care îi poți contacta: 0745.211.217

Cu drag,

LaviMom

Photo cover by Brooke Lark on Unsplash

Lasă un comentariu