Chifteluțe de vită cu dovlecel

Chifteluțe de vită cu dovlecel

Carnea este sursa principală de proteine din alimentația omului. În timpul creșterii, copiii au nevoie de proteine pentru a susține acest proces.

Carnea de vită de vită este o sursă importantă de fier, de aceea este recomandată încă de la începutul diversificării.

Copiii și adolescenții au nevoie de proteină pentru dezvoltarea sănătoasă a sistemului muscular, nervos și osos. Carnea de vită poate fi introdusă în alimentația bebelușilor încă de la 7 luni, fie că sunt auto-diversificați sau hrăniți cu piureuri.

Fierul din carnea de vită are nevoie de vitamina C pentru a fi absorbit. Așa că, putem stropi carnea cu lămâie sau cu suc de portocală, o putem asocia cu rodie sau cu o salată de pătrunjel.

Lista de ingrediente:

  • 2 ouă;
  • 1 bucată cât palma de carne de vită (dată într-un clocot);
  • 50g parmezan;
  • 1 dovlecel;
  • 1 ceapă albă mică;
  • 3 căței usturoi;
  • condimente: oregano;
  • opțional: un morcov mic;
  • 1 felie de pâine.

Dăm prin mașina de tocat carnea, dovlecelul, ceapa, usturoiul și la final felia de pâine. Puteți pune pesmet în locul feliei de pâine. Eu am învățat trucul acesta de la bunica mea. Mereu îmi spunea la final să dăm prin mașina de tocat o felie de pâine, ca ”să curățăm mașina”. De fapt, minimizăm pierderea bunătăților (carnea, legumele), pe tulumba mașinii.

Adăugăm parmezanul, ouăle, un praf de sare, oregano (dar puteți pune și boia de ardei dulce, piper, cimbru, pătrunjel) și amestecăm bine ingredientele, cu mâna sau cu o spatulă.


Compoziția pare apoasă, însă la cuptor, carnea de vită va folosi toată acea zeamă. Nu vrem să obținem chifteluțe uscate. Micii Mofturoși nu sunt fani chiftele uscate, le vor crocante la exterior și moi la interior. Nu degeaba le spun ”Micii Mofturoși”.

Le dăm la cuptor, la 180 de grade, căldură sus-jos, timp de 30 de minute.

Et voila!

Photo cover by Louis Hansel @shotsoflouis on Unsplash

Vă îmbrățișez,

LaviMom

Lasă un comentariu