Cheesecake cu caise și nectarine

Cheesecake cu caise și nectarine

Cheesecake-ul este un desert ușor de făcut, sănătos, gustos și sățios. Ador cheesecake-ul și am zis să încerc ceva nou. L-am făcut la slow-cooker, la abur. A ieșit răcoros, ușor acrișor de la fructe, un desert de vară.

Ingrediente:

  • 6 caise;
  • 2 nectarine;
  • 1 cutie de brânză ricotta – 250g;
  • 2 cutii de brânză dulce de vacă – 500g;
  • 3 ouă;
  • 60g făină;
  • 30g amidon;
  • 80g zahăr pudră;
  • câtivă biscuiți;
  • 3 linguri de gem de caise fără zahăr.

Într-un castron am pus brânza cu zahărul pudră și am amestecat totul bine, cu lingura. Dacă nu vreți să puneți zahăr, puteți folosi pastă de curmale, sirop de curmale, sirop agave, miere, sau 2 banane super coapte. Singura schimbare: cheesecake-ul nu va mai avea culoarea albă.

Am adăugat ouăle întregi și le-am amestecat bine cu brânză. Am pus făina și amidonul, amestecând continuu, pentru a evita formarea de cocoloașe.

Dacă pregătim vasul pentru slow-cooker:

Eu am folosit un castron de inox. Am așezat fructele, am pus compoziția de brânză, 3 linguri de gem de caise și biscuiții. Am învelit vasul în folie de aluminiu. Am pus grătarul pentru gătit la abur în oala Crock-Potului, am adăugat 200ml apă. Am pus castronul peste. Am pornit programul Desert pentru 30 minute, pe High Pressure. Am pus capacul și gătire plăcută. Atenție! după terminarea programului, deschideți capacul și lăsați vasul acolo până la răcire. După ce îl scoateți, puneți o farfurie deasupra și întoarceți. Prăjitura va pica perfect. O puteți mânca așa sau o puteți orna.

Dacă pregătim cheesecake-ul la cuptor clasic:

Ideal este să folosim o formă de prăjituri cu pereți detașabili, cam de 18-20cm. Așezăm hârtie de gătit în forma, punem biscuiții, întregi sau zdrobiți, cum preferați. Adăugăm compoziția de brânză și la final fructele. Setăm cuptorul la 150 de grade și lăsăm prăjitura la copt 1 oră sau până ce capătă o culoare aurie.

Sper să vă placă invenția mea de moment!

Poftă bună!

LaviMOM

Photo by Alana Harris on Unsplash

Lasă un comentariu