Biscuiți sărați

Biscuiți sărați

Azi vă propun să ne ocupăm timpul cu niște gustări sărate.
Rețeta am descoperit-o de curând și am adaptat-o gusturilor noastre. Mie îmi aduc aminte de copilărie, de biscuiți uscați sărați, savurați vara cu un pahar de sana.

Lista de cumpărături:

  • 200g făină albă;
  • 50g telemea vacă;
  • 100g unt;
  • un iaurt mic 130ml;
  • 50g parmezan;
  • opțional – o felie de șuncă de Praga
  • condimente (cam orice doriți): sare, busuioc, oregano, mentă verde.

Pregătiri inițiale pentru biscuiți. Dăm drumul la cuptor, la 180 de grade. Pregătim și tava pentru biscuiți, punem hârtie de copt și o ungem cu puțin ulei sau unt topit. Tocăm untul bucățele, la fel și șunca de Praga. Brânză telemea o pasăm cu furculița.

Într-un castron, punem făina, un praf de sare, adăugam untul bucățele și iaurtul și începem să frământăm ușor.

După ce nu mai simțim bucățele de unt și am încorporat toată făina, fără cocoloașe, adăugăm restul ingredientelor.

Frământăm bine și ușor, până suntem siguri că am încorporat tot parmezanul și brânza telemea.

Fiind aluat cu unt, îl putem lăsa peste noapte la frigider și să îl prelucrăm a doua zi. Sau la congelator și îl dezghețăm peste 1 săptămână.

Scoatem aluatul pe un blat pe care presărăm o mână de făină și îl întindem. Grosime, cam cât un deget mic.

Cu paharul sau cu alte ustensile, formăm biscuiții, îi ungem cu puțin ulei sau unt topit și îi dăm la cuptor, la 180 de grade, 30 de minute. Dacă îi doriți mai crocanți, mai lăsați-i încă 5 minute.

Dacă doriți să îi faceți pentru pitici, înlocuiți telemeaua cu brânză dulce și scoateți felia de șuncă.

Data viitoare mă gândesc să pun măsline și roșii uscate, în loc de telemea și șuncă de Praga! Fiți creativi și inventivi în bucătărie!

Sunt perfecți ca gustare, lângă un pahar de sana!

Photo cover by Theme Photos on Unsplash

Vă îmbrățișez,

LaviMOM

Lasă un comentariu